Welke kookplaat is ideaal voor mij?

Een kookplaat is een belangrijk onderdeel van een keuken. Voor elke keuken én manier van koken is er een geschikte kookplaat. Bent u op zoek naar een nieuwe kookplaat? Uit alle verschillende soorten kookplaten vindt u vast de ideale kookplaat die past bij u. Wij van Keukeneiland helpen u graag bij het maken van een weloverwogen keuze met betrekking tot uw nieuwe kookplaat. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een inductie kookplaat


Een inductie kookplaat verwarmt pannen via elektromagnetische straling. De plaat zelf wordt niet heet. De kookplaat reageert snel en is erg energiezuinig. Hiervoor heeft u wel speciale pannen nodig. Houdt hier rekening mee.

Een gaskookplaat


Deze kookplaat kennen we allemaal. De kookplaat is relatief goedkoop in aanschaf en reageert enorm snel. Hierdoor is de kookplaat snel warm. Let op: de gaskookplaten worden in de loop der tijd afgeschaft. Houdt hier rekening mee!

Gas op glas


Een kookplaat van glas wordt veelal gekozen vanwege het design, de snelle reactie en het onderhoudsvriendelijke oppervlak. Deze kookplaat is gemakkelijk schoon te maken. Dus ideaal voor mensen die een schone kookplaat willen.

Een vrijstaand fornuis


De losstaande kookplaat met vier tot zes gaspitten en een grote elektrische oven eronder. Een echte eyecatcher in je keuken! De losstaande kookplaat wordt snel warm. Koken is nog nooit zo gemakkelijk en leuk geweest!

Een keramische kookplaat


Een keramische kookplaat ziet eruit als een inductiekookplaat. Het enige verschil is dat de plaat van de keramische kookplaat wel verwarmt. De kookplaat wordt langzaam heet en koelt ook erg langzaam weer af.

Keukens


Om uw keuken aan te laten sluiten bij al uw wensen en eisen, kunt u bij Keukeneiland de kookplaat kiezen die bij uw voorkeuren past. Zo bent u verzekerd van een keukenontwerp die uw keukendroom uit laat komen!

Meer weten over keukens?

Kookplaten: de juiste functies en eigenschappen

Wanneer u besluit een nieuwe kookplaat aan te schaffen dan is het belangrijk dat de kookplaat past bij uw kookstijl. U zult wel een aantal afwegingen moeten maken. Elke kookplaat biedt namelijk voor- en nadelen. De keuze is dan afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

1) Hygiënisch

Wanneer u een kookplaat wilt die gemakkelijk schoon te maken is, dan kunt u het beste kiezen voor een inductiekookplaat of voor een keramische kookplaat. Deze kookplaten zijn makkelijk schoon te maken dankzij hun gladde oppervlakte. Een gaskookplaat daarentegen is weer moeilijker schoon te maken.

2) Zuinigheid

Op een zuinige manier koken is niet alleen erg goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Koken op gas is erg energiezuinig. Ook op inductie kan men redelijk zuinig koken. Elektrische of keramische kookplaten zijn niet zuinig.

3) Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect bij de keuze voor een kookplaat. Zeker wanneer u kinderen hebt. Wanneer er regelmatig kinderen in uw keuken zijn, dan is de inductiekookplaat het veiligst. Inductie is veilig vanwege de pandetectie. Haal je de pan eraf, dan schakelt de kookplaat direct uit. Daarnaast wordt het oppervlak niet heet. Dit is bij de andere kookplaten wel het geval.

4) Intelligentie

Op sommige kookplaten zitten extra functies die het koken nog makkelijker maken. Zo kan een inductieplaat voorzien zijn van een kinderbeveiliging, een timer en een pauzefunctie.

Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste kookplaat? Neem dan contact op