De keukentips van Keukeneiland

Wilt u een nieuwe keuken? Leuk! Maar soms ook best een uitdaging. Tips zijn dan ook altijd welkom. Een keuken kiest u namelijk niet voor even, maar voor de komende tien of twintig jaar. Wat vindt u vandaag mooi en praktisch? En in wat voor keuken kookt en zit u later nog steeds met veel plezier? Het maken van een definitieve keuze is vaak erg lastig. Daarom hebben wij van Keukeneiland een aantal tips voor u verzameld. Zo bent u goed voorbereid op deze duurzame aankoop. Stap voor stap helpen wij u bij het kiezen van een stijl, een kleur, de apparatuur en de opstelling.

Keukentips: stijl en smaak

Wanneer u een keuken koopt dan moet de stijl natuurlijk aansluiten bij uw smaak. Grofweg zijn er twee stijlen keukens: landelijke en moderne keukens. Binnen die soorten keukens kunt u enorm variëren. Zo kunt u een keuze maken tussen de kleuren en materialen van de keukenkastjes en van het aanrechtblad. Verstandig is om de materialen af te stemmen op uw leefsituatie. Moet uw keuken praktisch en makkelijk in onderhoud zijn? Dan is het verstandig om een aanrechtblad te kiezen dat gemakkelijk schoon te houden is. Lees hier meer over de verschillende aanrechtbladen en hun voor- en nadelen. Natuurlijk is het materiaal dat u kiest ook afhankelijk van uw voorkeur in stijlen. In een moderne keuken vindt u veel gladde en glanzende materialen terwijl in een landelijke keuken veel wordt gewerkt met natuurlijke accenten. Kijk goed welke stijl bij uw smaak past! De keuze van uw keukenstijl en de materialen die u wilt gebruiken is al het halve werk.

Keukentips: ruimte en opstelling

Met de opstelling van uw keuken kunt u alle kanten op. Wilt u uw keukenkastjes boven en onder? Wilt u een kookeiland? Een geïntegreerd of vrijstaand fornuis? Wilt u meer weten over de verschillende opstellingen klik dan hier. Bij het kiezen van de juiste opstelling is het belangrijk dat u voor uzelf duidelijk heeft wat u zoal in de keuken wilt doen. Wilt u uitsluitend koken? Of is de keuken vooral ook een sociale plek om samen heerlijk de dag te bespreken of om gezellig te borrelen met vrienden en familie. Houd bij de indeling en de opstelling rekening met wie u bent als gebruiker.

Niet onbelangrijk: benut kleine ruimtes goed. Ook met weinig ruimte is het mogelijk om uw keuken volledig naar eigen smaak en functionaliteit in te richten. Wil u meer weten over de vele mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Of bezoek onze showroom.

Keukentips: keukenapparatuur

Ben u een heuse chef-kok of houdt u het liever basic? Qua apparatuur is er voor ieder wat wils. Wanneer u een nieuwe keuken koopt is het verstandig om te bedenken wat u mist aan uw huidige keuken. Welke keukenapparatuur ziet u graag terug in uw nieuwe keuken? Heeft u graag veel drank koud staan? Houd daar dan rekening mee bij de keuze van uw koelkast. Een tip met betrekking tot apparatuur heeft te maken met het combineren van apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een combimagnetron gecombineerd met een stoomfunctie. Meestal gebruikt u de functies toch niet tegelijkertijd.  Naast geld bespaart dit ook nog eens ontzettend veel ruimte. Een ideale oplossing dus.

Keukentips: personaliseer uw keuken

Het internet afstruinen op zoek naar uw droomkeuken is natuurlijk erg verleidelijk, maar de beste keuken tip die wij u kunnen geven is toch wel: personaliseer uw keuken, zodat hij echt gaat leven. Wat doet u als u oneindig blijft twijfelen over de verschillende stijlen, apparatuur en indeling? Laat u dan adviseren door een van onze adviseurs. Wij helpen u graag waar nodig! Wij streven ernaar om al uw wensen en eisen te verwerken in één soort keuken!

Meer weten over keukens?

Wilt u meer tips? Kom bij ons langs voor een afspraak