Aanrechtbladen van Keukeneiland

Een aanrechtblad is vaak het eerste dat opvalt wanneer u een keuken binnenstapt. De aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in vele verschillende materialen, kleuren en diktes. Elke type heeft haar intrinsieke voor- en nadelen. Welk aanrechtblad is voor uw keuken het beste? Wij helpen u graag bij het maken van een weloverwogen keuze. Daarom zullen wij hieronder alle voor- en nadelen van de verschillende soorten aanrechtbladen benoemen. Laat je inspireren door onderstaande tips en ideeën. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag met u naar de vele mogelijkheden.

Meer weten over keukens?

Keukenbladen onderhoud

Een keukenblad moet goed onderhouden worden. U wilt immers dat uw keuken er zo lang mogelijk goed uitziet. Om deze reden hebben wij van Keukeneiland verschillende onderhoudstips per aanrechtblad op een rijtje gezet.

Hout


Houten keukenbladen moeten minimaal twee keer per jaar geolied worden. Hiermee zorgt u ervoor dat het hout in een goede conditie blijft en dat vlekken minder snel in het hout trekken. Hout is dan ook onderhoudsintensief.

Graniet


Om vlekken in het keukenblad te vermijden moet u regelmatig uw keukenblad impregneren. Daarnaast kunt u vlekken voorzichtig proberen te verwijderen met staalwol, een licht schoonmaakmiddel en heet water.

Composiet


Een composiet keukenblad vergt weinig onderhoud. Een wekelijkse behandeling met zeep is voldoende om het materiaal mooi te houden. Om het keukenblad nog mooier te houden kunt u ervoor kiezen om het te impregneren.

Kunststof


Kunststof is een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Een behandeling eens in de zoveel tijd met een milde zeep is al genoeg. Gebruik hiervoor geen schuurspons, maar een zachte doek. 

Materialen kiezen voor de aanrechtbladen

Op een aanrechtblad worden voorbereidingen getroffen voor het koken. Een aanrechtblad dient dan ook hygiënisch te zijn. Daarnaast moet een aanrechtblad onderhoudsvriendelijk en hittebestendig zijn en bestand zijn tegen dagelijks gebruik, vlekken, zuren en krassen. We willen natuurlijk voorkomen dat u binnen enkele jaren uw keuken moet vervangen omdat het keukenwerkblad geheel versleten is. Op deze pagina vindt u een kort overzicht van de verschillende mogelijke materialen om keukenwerkbladen in te vervaardigen.

Hout


Houten aanrechtbladen | Keukeneiland

Hout is chic, tijdloos en gaat jaren mee. Daarnaast past een houten aanrechtblad in vrijwel elke keuken. Vroeger werden bijna alle keukenbladen van hout gemaakt. Tegenwoordig neemt de populariteit af. Hout kent namelijk een aantal nadelen.Hout is namelijk niet kras-, hitte-, en vochtbestendig. Daarnaast moeten houten aanrechtbladen regelmatig geolied worden. Hiermee zijn houten keukenbladen vrij onderhoudsintensief. 

Graniet


Granieten aanrechtbladen | Keukeneiland

Een granieten keukenblad wordt bij veel mensen gezien als het toppunt van luxe. Het is dan ook niet gek dat graniet het vaakst gebruikt wordt in de keuken. Graniet oogt niet alleen erg chic het is ook keihard en daardoor kras- en hittebestendig. Daarnaast slijt graniet vrijwel niet en omdat het een natuurproduct is, is het aanrechtblad ook nog eens erg uniek. Desalniettemin is graniet een gevoelig materiaal dat vraagt om regelmatig onderhoud.

Kunststof


Kunststof aanrechtbladen | Keukeneiland

Een kunststof keukenblad is dé ideale oplossing wanneer u een mooi bijpassend aanrechtblad wilt, maar hier niet te veel geld voor wilt betalen. Kunststof aanrechtbladen zijn er namelijk in talloze vormen, kleuren en patronen en dat tegen een zeer scherpe prijs. Kunststof aanrechtbladen zijn redelijk krasbestendig, maar let hier wel mee op. Maak de aanrecht niet schoon met een schuurspons. Verder is kunststof niet hittebestendig. 

Composiet


Composiete aanrechtbladen | Keukeneiland

Composiet aanrechtbladen zijn heel populair. Dit komt omdat de keukenwerkbladen passen in alle soorten keukens. Composiet bestaat uit een samenstelling van kunststof en kleine deeltjes natuursteen. De voordelen van composiet aanrechtbladen hebben te maken met het feit dat zij waterdicht, krasbestendig en hygiënisch zijn. Het kent echter ook een groot nadeel. Composiet is niet hittebestendig. Let hiermee op.

Inspiratie


Keukenopstellingen | Keukeneiland

Een nieuwe keuken kopen is erg lastig. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten stijlen en indelingen. Wij van Keukeneiland helpen u graag op weg door middel van onze inspiratiepagina. Mocht u ideeën hebben opgedaan, kom dan gerust langs bij ons in de showroom zodat wij uw ideeën kunnen uitwerken in een 3D-keukenontwerp. Zo weet u precies hoe uw keuken eruit komt te zien!

Keukens


Keukenopstellingen | Keukeneiland

Om uw keuken aan te laten sluiten bij al uw wensen en eisen, kunt u bij Keukeneiland het aanrechtblad kiezen dat bij uw voorkeuren past. Zo bent u verzekerd van een keukenontwerp die uw keukendroom uit laat komen! Bekijk hier een gedeelte van ons keukenaanbod. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust een kijkje in onze showroom.Keukens zijn onze passie en dit willen wij graag overdragen aan u!

Bezoek onze showroom met aanrechtbladen

Bent u geïnspireerd naar onze aanrechtbladen en de vele mogelijkheden die wij bieden? Kom dan gerust langs bij ons in de showroom. Onze showroom is gevestigd in Ermelo
(Eendenparkweg 3, 3852 LC). Onze keukenadviseurs geven u vrijblijvend advies en laten u graag al onze mogelijkheden zien. Wij zorgen ervoor dat uw droomkeuken volledig aansluit op uw eigen smaak en ideeën.

Maak een afspraak of kom langs in onze showroom!